Annonse


Telefonsvarere på vidt gap

– Det er lite hyggelig at sånt skjer. Dette liker vi dårlig, innrømmer Telenor Mobils assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen til Nettavisen.

Feilen gjaldt norske mobilkunder som mottok samtaler over Europolitans nett i Sverige.

– Når du settes videre fra en telefon «skyver» nettet vanligvis oppringers nummer foran seg til neste sted, men i dette tilfellet førte en feil i Europolitans nett til at det sendte den oppringtes nummer foran seg. Så når samtalen gikk videre til svareren mottok den det nummeret som er ID for avhøring av samtaler, forklarer Johnsen.

I enkelte tilfeller ble forretningsinformasjon avspilt for helt feil mottager.

Annonse


En av de rammede fortalte fortvilet til Nettavisen at han hadde forsøkt å koble seg til et annet nett enn Europolitans, men at dette ikke gikk. Dermed måtte han tilbringe tiden i Sverige med en postkasse på vidt gap.

Samme feilTelenor har ingen oversikt over hvor mange som ble rammet av problemet. Mange kan ha fått avlyttet postboksen uten å merke noe som helst til det, ettersom lytterne etterlater få elektroniske spor

.

Europolitan har hatt den samme feilen for ett år siden, og har lovet å korrigere feilen så raskt som mulig, opplyser Telenor Mobil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse