Annonse


IP-telefoni som del av ADSL

Nextgentel er i likhet med Telenor, lettere forsinket med første trinn i utbyggingen av sitt ADSL-nett. Men uansett kan kundene glede seg over Nextgentel allerede andre kvartal vil tilby telefoni basert på IP (Intenet Protocol) til sine kunder.

– Den type IP-telefoni som eksisterer i dag, er PC-applikasjoner som muliggjør å benytte nettet til telefoni. Vårt tilbud er telefoni basert på IP, som vil være en fullverdig telefoniløsning og erstatte dagens telefon, sier adm. direktør Olav Stokke i Nextgentel, til ITavisen.no.

Fastpris per måned

Alle detaljene rundt telefonitilbudet er ennå ikke klare, og Stokke ønsker foreløpig ikke å røpe for meget.

– Det mest trolige er at vi tilbyr en fastpris. Jeg tror riktig nivå vil være rundt 250 kroner per måned, opplyser Stokke.

Annonse


Dette er en pris som inkluderer all ringing innenlands samt abonnement, men skal du ringe bestemte betalingsnumre som spåtelefoner og lignende må du ut med ekstra. Det samme gjelder samtaler utenlands.

Starter utbygging i Oslo i januar

I løpet av de neste månedene vil Nextgentel rulle på plass sitt nett i flere av de største norske byene. I Bergen er det nå etablert nett for 50 prosent av befolkningen og mer enn 100 husstander har fått installert ADSL.

I januar starter utbyggingen av nettet i Oslo, og planen er å dekke Østfold og Vestfold kort tid etterpå. Etter utbyggingsplanen skal Stavanger og Trondheim få tilbudet samtidig med Oslo.

Hittil er det kun Telenor som tilbyr ADSL til borgerne i Oslo, men Stokke lover at Nextgentel skal være på plass i Oslo fra 19. januar. I slutten av måneden skal Nextegentels første kunder på Østlandet ha fått installert ADSL fra Bergensselskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse