Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fortsetter kampen mot Microsoft

De amerikanske delstatene som har saksøkt Microsoft for monopolist-overtramp gir ikke opp kampen, selv om påtroppende president George Bush kaster inn håndkleet.

Gates, Bill (Telecom 99)
Til tross for skepsis hos påtroppende president George W. Bush, ruller justisdepartementets antitrust-sak mot Microsoft videre med uforminsket styrke. Både delstatene som er med på søksmålet og sterke krefter i Kongressen står steilt mot enhver plan for å droppe saken.

– Vi håper og forutsetter at Bush-administrasjonen følger opp søksmålet i alle deler av rettssaken – inkludert om nødvendig en anke til høyesterett, sier justisminister for delstaten Iowa, Tom Miller, på vegne av de 19 delstatene som deltar i søksmålet mot datagiganten.

En av påtroppende president Bushs nærmeste rådgivere har tidligere kraftig kritisert justisdepartementets antitrust-kamp under Clinton. Lawrence Lindsey, som nylig er blitt utnevnt til økonomisk rådgiver, sa i august at Clinton-regjeringens politikk var «radikal» og at et eventuelt Bush-presidentskap ville være langt mildere i sin behandling. Men Miller gir ikke Bushs regjering stort manøvreringrom.

– Dersom administrasjonen av en eller annen grunn ikke går videre med søksmålet, er vi forpliktet til å ta denne saken helt frem til sin konklusjon, sier Miller ifølge Reuters.

Clinton-administrasjonen gjør sitt siste fremstøt mot Microsoft fredag når den legger frem et 150 siders notat for appelldomstolen. Muntlige argumenter i appelldomstolen er berammet til 27. og 28. februar.