Annonse


The Longest Journey er bestselger i USA

I juni kunne ITavisen.no fortelle at »The Longest Journey» fikk kjempegod kritikk i New York Times, men at spillet ikke var i salg i USA, fordi amerikanerne bare vil se blod!

– »The Longest Journey» er klart en av de beste eventyrspillene som er laget, med meget god grafikk, en historie som overbeviser og interessante mysterier, skrev The New York Times. – Det er det mest praktfulle spillet som er laget siden »Riven», med animerte sekvenser som får deg til å gispe.

Bedre enn The Sims!

Samtidig ble det norskutviklede spillet anmeldt av nettstedet Gamespot som ga det karakteren 9,3 av 10 mulige! Age of Kings og The Sims fikk begge 9,1.

Salget av eventyrspill i USA har imidlertid vært dalende, og amerikanske spilldistributører viste liten interesse for spillet, fortalte PR-ansvarlig Marit Lund hos Funcom som produserte spillet. En scene med et lesbisk bar i en sofa ble dessuten for sterkt for amerikanerne!

Annonse


Fordi dialogen i spillet inneholder mange »usømmelige» ord, advares amerikanerne mot å kjøpe spillet til sine barn!

Til USA før jul

Amerikansk presse forelsket seg i »The Longest Journey» som ble et kultspill, fordi det var så bra og samtidig vanskelig å få tak i. Det forårsaket heftig debatt om policyen til amerikanske spillutgivere.

I oktober fikk Funcom endelig en avtale med distributøren Tri Synergy, slik at spillet kunne distribueres i USA før jul. – Online salget har gått kjempebra, selv om vi ikke har kunnet markedsføre det på bredere basis. Det koster veldig mange penger, sier Marit Lund til ITavisen.no.

Årets beste hos Amazone.com

Før jul ble spillet anmeldt av spillbladene PC Gamer og Computer Gaming World.Amazon.com ga det karakteren 4,5 av 5, skrøt hemningsløst av historiefortellingen, og kåret The Longest Journey til en av de ti beste PC-spillene i 2000.

Bestselger i San Francisco

Hos Amazon.com er spillet nå nummer 8 på bestselgerlisten (Curse of Monkey Island og The Sims ligger øverst), etter flere uker på Ti på topp-listen. I spillbutikkene i San Francisco er »The Longest Journey» det suverent mest solgte spillet.- Det er helt utrolig, sier Marit Lund.

9 av 10 poeng hos Gamecenter

Cnet Gamecenter.com har nå også anmeldt The Longest Journey, og gitt det 9 av 10 poeng. Anmelderen skryter av historiefortellingen, grafikken og spillbarheten:

– Hvis andre laget like gode eventyrspill, så ville vi slutte å spå at eventyrspill var døde.Da anmelderen avsluttet etter 50 timer, ønsket han bare mer av hovedpersonen April Ryan.

Årets beste hos Gamespot

Da det kjente spillstedet Gamespot.com nylig skulle kåre årets beste spill, fikk det »The Longest Journey» prisen for »Beste manuskript» og »Beste artistiske grafikk».

Gamespot utropte dessuten spillet som »Årets beste eventyrspill». The Longest Storey var dessuten blant de fem nominerte til »Årets spill», men her vant The Sims.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse