Annonse


PC med innebygd DVD-brenner

Compaq lanserte sin Presario 7000 series MyMovieSTUDIO onsdag denne uken. Neste uke vil ventelig Apple vise fram en ny Power Mac med DVD-R-stasjon.

I mars vil Compaq begynne å levere hjemme-PC med kombinert DVD/CD-brenner , mens Apple foreløpig ikke vil bekrefte ryktene.

Familiefilm på DVD

I fjor ble det solgt over 5,7 millioner DV-kameraer. Med DVD-R-stasjon i PC-en kan video-amatørene lett lagre sine opptak på plater med 4,7 GB lagringskapasitet.Med DVD-R blir det enkelt å kopiere familiefilmer, og sende platene til slekt og venner for avspilling på vanlige DVD-spillere.

I fjor ble det i alt solgt 12,5 millioner DVD-spillere.Det konkurrerende DVD-RAM-formatet kan ikke avspilles på vanlige DVD-spillere, og DVD+RW er ikke klart før i 2. halvår.

Annonse


Apple vil ikke bekrefte eller avkrefte

DVD-brennere en kjærkommen anledning til å fornye interessen for Compaqs og Apples maskiner, etter fjorårets skuffende salgsutvikling. Apples nye Mac-er er allerede utstyrt med videoredigeringsprogrammet iMovie 2 og Firewire-kontakt (IEEE 1394).

Apple har tidligere tilbudt DVD-RAM-stasjon som opsjon.I følge rykter vil de nå i stedet bruke en kombinert DVD-R/CD-RW-stasjon fra Pioneer. Apple vil imidlertid ikke bekrefte ryktene, eller opplyse når de nye Mac-ene kommer.

Compaq er i gang

Compaq er mer konkret. Onsdag lanserte de MyMovieStudio Presario 7000 PC med Pentium 4, fire USB-kontakter, FireWire-kontakt, programvaren DV Studio fra Pinnacle og en kombinert DVD-R/CD-RW-stasjon fra Pioneer.

DVD-R-stasjonen skal senere kunne programvareoppgraderes til DVD-RW. Stasjonen kan også brukes til å lage audio DVD-er.

Leverer i mars

Compaq skal begynne å levere de første MyMovieStudio PC-ene etter bestilling i mars. Det er ukjent når de kommer til Norge.

Mens frittstående DVD-R-stasjoner koster 8000-10000 kr, ventes merprisen for en PC med innebygd DVD-R/CD-RW-stasjon å ligge rundt halve prisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse