Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Xbox blir forsinket

Microsoft har for lengst startet Xbox hypen men trolig vil Europa oppleve en forsinkelse. En fabrikk som ennå ikke er bygd skal levere spillkonsollen på det europeiske markedet.

Microsoft X-Box
Etter planen skulle Xbox komme til Europa i løpet av 2001, men mye tyder på at alle håpefulle må vente til 2002..

Microsoft har jobbet hardt for å entre spillkonsollmarkedet, men for å kunne møte etterspørselen i Europa, må de bygge en egen europeiskbasert fabrikk.

Fabrikk i Ungarn

Selskapet har annonsert at det nå skal bygges en ny fabrikk i Ungarn, noe som innebærer at konsollen ikke har sjanse til å komme på markedet i inneværende år.

Dette medfører at Microsoft trolig mister julegaverushet med sin nye konsoll, noe som gir rivalen Playstation II ytterligere tid til å befeste sin posisjon i det europeiske markedet.

Microsoft selv uttaler at dette trekket vil gjøre at de nå kan møte etterspørselen i alle regionene.

Spilles over bredbånd

Som vanlig er det Europa som blir liggende etter de andre regionene, men Microsoft sier at byggingen av den ungarske fabrikken viser deres forpliktelse og engasjement til Europa.

Når konsollen blir lansert vil den gjøre det mulig å spille med andre Xbox brukere med hjelp av bredbåndsteknologi.

Sjef for Xbox avdelingen, Robbie Bach, uttaler at når selskapet gjennomfører lanseringen i flere trinn, vil de ha større mulighet til å møte etterspørselen i hvert enkelt område, skriver nettstedet Netimperative.