Annonse


Barn blir medieslaver

Hele 16 prosent av barn i alderen 8 til 12 år rapporterer at de har snakket i telefonen samtidig som de ser fjernsyn. 11 prosent surfer på internett, 9 prosent leser et magasin og 6 prosent hører radio.

Harris Interactives undersøkelse Kid Pulse viser samtidig at 92 prosent av utvalget på 612 ser fjernsyn.

– Internett har en langt høyere gjennomtrengning i »online-generasjonen» enn i tidligere generasjoner, sier Melva Goffney i kanalen Nickleodeon. Barna har ikke bare tilgang på mer underholdning, men det er også langt flere muligheter for levering, opptak og avspilling enn tidligere.

Undersøkelsen fant også signifikante forskjeller mellom kjønnene; mens to tredeler av guttene rapporterte om at de hadde spilt et videospill dagen i forveien, var det tilsvarende tallet for jenter en fjerdedel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse