Annonse


Verdens minste mobildings?

Det danske selskapet Nextlink vil satse på å bli leverandør av det de hevder er verdens minste hardware for mobil kommunikasjon. Første skritt på veien er Invisio, en håndfriløsning til å stikke inn i øret.

Løsningen skiller seg fra vanlig bærbar håndfri ved at mikrofonen er innbygget i selve ørepluggen.

Påvirkes ikke av støy

Fordelen med denne løsningen er at høyttaler og mikrofon ligger godt skjermet fra støyende omgivelser. Mikrofonen plukker opp vibrasjonene som oppstår i kjevebenet når du snakker, og blir ikke påvirket av andre lydkilder i nærheten.

Hvordan det virker? Stikk fingrene i ørene og prat, så får du en anelse.

Annonse


Clintons livvakter kommuniserer med Invisio, ifølge Nextlink.

Bluetooth

Nextlink jobber med å bygge en sender/mottaker inn i ørepluggen (Bluetooth) slik at også ledningen kan fjernes helt. For å få dette til må ørepluggen få sin egen strømkilde. En prototyp på dette utstyret har vært ferdig siden begynnelsen av april 2000.

Personlig tilpasning

Bak Nextlink står blant andre oppfinneren Peer Kuhlmann, som har fartstid som utviklingsingeniør i Toepholm & Westermann (Widex), en av verdens ledende produsenter av høreapparater. På samme måte som ved høreapparatene skal Invisio være personlig tilpasset til øret.

I følge Nextlink skal ørepluggen kunne brukes uten ubehag i 16 timer sammenhengende.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse