Annonse


Trådløst på Sola

NetPower har installert over 100 permanente trådløse nett i Stavanger-området. Nå vil de tilby slike løsninger til folk på farten. Nettene bruker 802.11 b-standarden med 11 Mbp/s overføringskapasitet, – det mangedobbelte av mobiltelefon.

– På lufthavnen på Sola har vi allerede en IP-sone online. Med det første begynner vi å annonsere tjenesten, sier daglig leder Jan Ivar Ljosland til ITavisen.no.

Får trådløskort i posten

I første omgang er det et pilotprosjekt. Folk kan melde seg på via nettsiden www.ipzone.no. Mot depositum får de tilsendt et trådløst PCMCIA-kort, og kan straks gå i gang og bruke tjenesten.

Pilotprosjektet skal høste erfaringer om tjenesten og kundenes behov. Etter to måneder vil tjenesten gå i regulær drift. Fra da av må brukerne betale for bruken. Flere betalingsløsninger vil komme, med alt fra abonnement for ubegrenset bruk, til betaling per gang eller per byte.

Annonse


Cisco leverer utstyret

– Cisco er vår samarbeidspartner. Det er de som har bistått med kompetanse og utstyr, sier Ljosland som snarlig vil bygge ut IP-soner mange andre steder i landet: – Vi henvender oss primært til forretningsfolk med mobiltelefon og bærbar PC. Vi er interessert i flyplasser, hoteller og konferansesentre, samt jernbanestasjoner og andre steder der folk har ventetid, sier han.

Aker Brygge også interessant

– Uterestauranter som på Aker Brygge, er også aktuelt. Der ferdes mange forretningsfolk. Steder som Head On er mindre aktuelt, sier Jan Ivar Ljosland.

NetPower leverte internettaksess til den trådløse IP-sonen ble testet ut på Aker Brygge sist sommer. De har også stått for IP-soner på de to siste oljemessene (ONS) i Stavanger.

Telia på Gardermoen

I følge vår søsterpublikasjon Telecom.no, har Telia Mobile inngått avtale med SAS om å bygge ut trådløs Internett-tilgang i SAS-loungen på Gardermoen og 14 andre flyplasser rundt om i verden. På Gardermoen skal nettet stå klart senest i januar 2001.

Telia har allerede installert et nettverk som dekker store deler av terminalbygningene på Arlanda, og i 80 hoteller i 30 svenske byer.

Flere nett på Gardermoen?

I Norge har Halden-firmaet WAN installert trådløst nettverk på Park Hotel i Halden. Nå skal Telenor Mobil installere et pilotnett på Clarion Hotel Oslo Airport.

På Gardermoen er det foreløpig bare SAS-loungen som vil bli dekket. – Jeg tror at flere vil tilby konkurrerende løsninger i resten av terminalbygningen. Systemene kan operere parallelt, men det vanligste blir roaming-avtaler, sier Ljosland.

NetPower samarbeider med Aerzone.com om å tilby roaming ute i Europa.

Over 100 installasjoner

NetPower Web Solutions har lenge jobbet med SMS- og WAP-løsninger. Nå etablerer de et nytt selskap til å drive de trådløse nettverkene.

– Vi er et lite selskap, men har nærmere 3 års erfaring og over 100 permanente trådløs-installasjoner i Rogaland. Vi kan teknologien ut og inn. Nå gjelder det bare å få etablert nettene, sier daglig leder Jan Ivar Ljosland.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse