Annonse


Dotcom-krisen fortsetter i 2001

Det er ingen tegn til at den aksellererende oppsigelsestakten, som rammet tusenvis av ansatte i nettbedrifter i fjor, bremser i år. Oppsigelsene kommer samme dag som konsulentselskapet Webmergers.com rapporterer at 200 nettbedrifter gikk dukken i fjor. 60 prosent av konkursene kom i perioden rett før jul.

Musikktjenesten Listen.com varslet onsdag at de ofrer 25 prosent av staben i et forsøk på å nå lønnsomhet i selskapet. Listen.com markedsfører seg som det “lovlige alternative” til den kontroversielle musikkdelingstjenesten Napster. Men det ser foreløpig ikke ut til å hjelpe på lønnsomheten.

Populærvitenskap-magasinet Space.com var også blant de første som meldte om oppsigelser i 2001. Nettstedet, som sparket 22 ansatte i oktober, slanker staben ytterligere og legger ned ett av to kontorer.

Den amerikanske nettbutikken eToys setter kroken på døren for filialen i Europa etter skuffende salg før jul. Nettbutikken ble etablert i oktober 1999. De første seks månedene omsatte butikken for bare 2,6 millioner dollar, melder Wall Street Journal.

Annonse


– Stadig flere nettselskaper kutter aggressivt i staben, samtidig som de spisser forretningsplanen. Hensikten er å bevise for investorene at de sitter på oppskriften for å tjene penger, sier Webmerger-sjef Tim Miller til avisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse