Annonse


Virus hvert tredje minutt

MessageLabs, som daglig overvåker 3 millioner e-meldinger, har oppsummert fjoråret med følgende deprimerende konklusjon: I de verste månedene er én av 700 meldinger infisert. Til og med november var 155.528 infiserte e-postmeldinger stoppet av firmaet.

– Alle har hørt om Love Bug – men dette var bare toppen av isfjellet i 2000. Virusmeldinger øker med en alarmerende høy rate, derfor må de stoppes på Internett-nivå, før de når den enkelte bruker.

MessageLabs har kontrollsentre strategisk plassert i Storbritannia og resten av Europa -hvert senter med mulighet til å skanne 10 millioner e-post hver dag. Ved hjelp av dette nettverket ble det oppdaget 23.290 virusinfeksjoner i mai,da Love Bug herjet som verst. I oktober ble det meldt om 30.678 infeksjoner.

– 2000 var et rekordår for virus. Det er liten tvil om at 2001 vil bli langt verre, med stadig smartere og mer dødelige virus. Firmaer som satser på ett enkelt virusprogram stiller seg vid åpne for noen virkelig ubehagelige overraskelser i det nye året, sier Alex Shipp, sjefsteknolog i MessageLabs.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse