Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Morsomt WEB-kamera fra Logitech

Logitech har lansert et nytt kamera i sin QuickCam-serie. Med tilhørende programvare er det duket for både videomail og TV-overvåkning av gutteværelset.

Kameraet, som koster i underkant av 1.000 kroner er utstyrt med USB-port og har innbygget mikrofon. Med i pakken følger software for redigering og lagring av video og stillbilder. Du får også med en slags klo til å feste under kameraet dersom du vil plassere det på en flat skjerm eller bærbar PC.

Videoredigeringsprogrammet som følger med er VideoWave III, et ganske enkelt men likevel funksjonelt program. Her kan du redigere videoen før du lagrer den i det formatet du måtte finne hensiktsmessig.

En annen god nyhet er programvare som reduserer opplastingstiden for fotoalbum og webfotoalbum.

Den kanskje morsomste funksjonen er muligheten for å gjøre sine egne animasjoner. Kameraet kan settes opp til å ta enkeltbilder i serie, og ved å flytte det fotograferte objektet en liten tanke fra bilde til bilde kan du gjøre de fleste ting levende i dine egne animasjonsfilmer.

Med Digital RadarII kan du settte opp kameraet til å filme eller fotografere alle som beveger seg inn i kameraets synsfelt. Hvor store bevegelser som må til før overvåkingen iverksettes bestemmer du selv ved hjelp av en glidebryter.

Det skal også være mulig å bruke kameraet til videosamtaler over nettet. Hvordan dette fungerer får vi komme tilbake til. Men å lage websider med bilder og video er i alle fall blitt langt enklere.