Rambrikker

Annonse


Mikrobrikkevekst bremser

RambrikkerDataquest venter at veksten i år blir på mer beskjedne 20 prosent. Analytikerne tror brikkesalget har nådd høyden i USA, men ser med spenning på utviklingsveksten i Japan. Både i Europa og Sørøst-Asia holder etterspørselen seg høyt i året som kommer.

– Selv om veksten avtar blir 2001 likevel et ganske sterkt år, sier analysteselskapet Dataquests Joe D’Elia til Reuters.

Vinnerne

Dataquest spår at Toshiba, STMicroelectronics og Hyundai Electronic Industries blir de nye vinnerne i halvledermarkedet. Toshiba har avansert fra tredje- til andreplass på lista over verdens største mikroprosessorprodusenter, med en anslått omsetningsvekst på 47,2 prosent i 2000.

STMicroelectronics økte også sin markedsandel betydelig det siste året som følge av en omsetningsvekst på formidable 56,5 prosent.

Annonse


Taperen er amerikanske Intel, som mister markedsandeler til konkurrentene. Ifjor hadde bjellesauen en vekst på bare 11 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse