Annonse


Advarer mot ADSL-hacking

De relativt sjokkerende tallene kommer frem i en undersøkelse gjort av amerikanske International Data Corporation. Internettleverandøren KPNQwest går med bakgrunn i undersøkelsen ut med en advarsel til alle norske DSL-brukere.

– Ved lanseringen av ADSL har det vært fokusert mer på hastighet og pris enn på sikkerhet,sier markedsdirektør Steffen Hellum til ITavisen. – Med ADSL setter man opp en maskin med en fast IP-adresse som står åpen hele døgnet. Det finnes hackere som systematisk leter opp nye brukere og forsøker å bryte seg inn i maskinene deres.

Go offline!

KPNQwest gir derfor sine kunder tilbud om en sikkerhetsløsning fra SonicWall, for å stoppe eventuelle angrep på norske brukere. Telenor har en lignende løsning fra Symantec, men blir mildt talt overrasket over å få presentert de høye tallene fra USA.

– Jeg synes det høres veldig rart ut, kommenterer informasjonsdirektør Ole Magnus Grønli i Nextra til ITavisen. – jeg kjenner ikke disse tallene, men tror nok ikke de amerikanske målingene er relevante for norske forhold. Men det er klart man er mer utsatt for angrep når man er oppkoblet 24 timer i døgnet. Vi anbefaler derfor våre kunder å ikke være oppkoblet når de ikke surfer aktivt på nettet.

Annonse


Det foreligger foreløpig ingen tall på hvor mange som har ADSL-oppkobling i Norge. Det er å anta at det dreier seg om et svært lite antall, og at de befinner seg i kjernen av Oslo og Bærum.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse