Annonse


Sluttspill for Dreamcast

Det hevder kilder nær ledelsen til finansavisen Wall Street Journal. Det kan bety slutten for Segas mangeårige flaggskip Dreamcast.

Spekulasjonene rundt Segas fremtid har vokst siden selskapet i oktober varslet på underskudd på 22,1 milliarder yen (1,76 milliarder kroner) for regnskapsåret som ender 31. mars.

Samtidig har selskapets 74-år gamle toppsjef Isao Okawa vært alvolig syk. Ifølge selskapet er han nå utskrevet fra sykehuset og jobber igjen. Okawa eier 13 prosent av Sega og 24,5 prosent av Segas datterselskapet CSK.

Følger planene

En talsmann for Sega sier selskapet holder seg til forretningsplanen fra 1. november, som fokuserer på spillsoftware, nettverkstjenester og spilleautomater.

Annonse
Strategien inneholder ikke planer for en oppfølger av Segas Dreamcast. Dreamcast har ikke innfridd forventningene til tross for problemer hos hovedutfordreren Sonys PlayStation 2.

Framtiden

– Jeg tror Sega på lengre sikt vil trekke seg ut av hardware-produksjonen. Men Dreamcast-konsollene trekkes neppe tilbake fra hyllene, sier Kazuhiko Nishi som jobber i CSK og er nært knyttet til Okawa.

Sega hevder Dreamcast fortsatt er en verdig utfordrer til PlayStation 2, som sliter med mangel på software. En talsmann fra Sega vil ikke avsløre hvilke planer Sega har for en eventuell oppfølger av Dreamcast, men som han sier “vi må finne ut om en dedikert spillkonsoll er noe som overlever neste æra på spillmarkedet”.

Investorene fikk et mulig hint om Segas fremtidige retning da selskapet i november annonserte en avtale om utvikling av spill for Motorolas mobiltelefoner, som selges i USA neste år.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse