Annonse


Nye rettssaker etter hjernesvulst

I følge den britiske avisen Times har Peter Angelos, advokaten som tok innersvingen på den amerikanske tobaksindustrien, nå kastet sine øyne på et nytt marked. I løpet av kort tid vil han anlegge til sammen 10 rettssaker mot mobiltelefonprodusenter, operatører og telefonselskaper.

Rettssakene er ventet å øke frykten for at stråling fra mobiltelefoner skal være kreftfremkallende, selv om forskere ennå ikke har klart å påvise noen sammenheng mellom slik stråling og helseskader.

USAs største mobiloperatør, Verizon Wireless, skal være hyppig gjenganger på Peter Angelos »hit-liste». Britiske Vodephone eier 45 prosent av Verizon og er lite begeistret for den negative publisiteten. Selskapets talsmann Mike Caldwell sier det ikke finnes likheter mellom tobakksindustrien og mobiltelefonoperatørene.

Caldwell viser til en nylig gjennomført undersøkelse finansiert av britiske myndigheter. Denne konkluderer med at det ikke kan påvises helseskade som følge av mobiltelefoni.

Annonse
En større amerikansk studie som ble publisert tidligere denne måneden konkluderer også med at det ikke finnes noen slik sammenheng.

En nevrolog fra Maryland i USA krevde i august 800 millioner dollar i erstatning fra Motorola og åtte andre teleselskaper fordi han mente stålingen var årsak til en ondartet hjernesvulst.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse