Engangsmobil om ett år

Mobilen skal være på markedet om ikke så lenge, dersom alt går etter planen.Mobiltelefonselskapet Dieceland Technologies (DCT) planlegger introduksjon av en billig engangsmobil som skal selges i kiosker og dagligvarebutikker. Mobilen varer så lenge taletiden tillater og skal være tilgjengelig i automater for en drøy hundrelapp. Planen er at mobilen skal ha en times taletid.

Ungdomsmobil

Konseptet er enkelt, både for kunden og mobiloperatørene. Handelen krever ingen kjøpekontrakt, og operatøren får betalt på forskudd. Håpet er at mobilen slår an blant de aller yngste, forteller grunnlegger av amerikanske DCT, Randice-Lice Altschul, til Dagens IT.

Uten skjerm – med reklame

Mobilen blir billig fordi selskapet stripper den for alle finesser som bildeskjerm, minne og spill. Øretelefonene og mikrofonen er eksternt utstyr, slik at de kan brukes på nytt.

Annonse

Planen er også at telefonene kan masseproduseres og brukes som reklameeffekter, f.eks. på steder som MacDonalds-restauranter, eller for selskaper med stort eksponeringsbehov, som Coca Cola eller Disney.

DCT mener engangstelefonen er et alternativ til telleskritt-kortene, og ikke dagens mobiltelefoner. Om alt går etter planen kan det bli snakk om produksjon av flere hundre millioner engangstelefoner, mener Altschul.

(Origo)

Annonse
Annonse