Leif-Ole Arntzen

Annonse


Sjekker damer med mobilen

Leif-Ole Arntzen– Mobil-kjekkaseri fungerer – og menn vet det. Det er deprimerende, sier Robin Dunbar, forsker ved University of Liverpool, til det britiske tidsskriftet New Scientist.

Det er nå slått fast med vitenskapelig fynd og klem – mobilen er 2000-årsmannens symbol på manndom og maskulinitet, en mer eller mindre kraftfull markering av revir.
En undersøkelse utført ved Universitetet i Liverpool viser at menn med eksklusive mobiltelefoner har en like uimotståelig kraft på kvinner som brølapehannen med det største stemmevolumet har på de svært selektive brølapehunnene.

Mobile våghalser

Dunbar og kollegaen Susan Kelly, ba 60 britiske kvinner om å klassifisere sine potensielle partnere som våghalser, hjelpsomme eller noe midt mellom. Kategorien »Våghals» ble valgt fordi det kjennetegner den typen menn som liker å »kjekke seg» med ting og tang.

– Menn krysser gaten oftere på rødt lys dersom det er kvinner i nærheten, illustrerer Dunbar.

Annonse
Desto flere menn det er i et område, desto mer vågal vil oppførselen bli. Når konkurransen øker, benytter mennene seg også i større grad av statussymboler for å vise kraft og manndom.

Strålende

Dermed har vi endelig fått en forklaring på hvorfor så mange menn går med mobiltelefonen nærmest limt fast i øret hele dagen, trass i utallige advarsler om stråleskader. Den britiske undersøkelsen nevnte imidlertid ikke eksplisitt kategorien »menn med mobil».

– Jeg tror ikke kvinner flest er så fryktelig imponert av dingsene som sådan – det har nok større verdi for mennene som vifter med dem, tror Dunbar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse