Annonse


Norge en FoU-sinke

Næringslivet brukte 9,4 milliarder kroner til forskning og utvikling (FoU) i 1999. Det er beskjedne 9,3 prosent mer enn i 1997, ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I samme periode økte danskene bedrifter FoU-innsatsen med 24 prosent. Finnene økte forskningen 36 prosent og islendingene med 32 prosent, forteller Kirsten Wille Maus i Statens institutt for studier av forskning og utdanning, SIFU til Aftenposten.

Tallene for Sverige er ikke klare ennå, men det er ventet sterk vekst også hos broderfolket. Norge ligger allerede på bunn i Norden når det gjelder forskning, og tallene fra 1999 viser at Norge sakker ytterligere akterut.

– Tallene bekrefter en utvikling vi har fryktet. Norge blir hengende stadig lenger etter fordi de andre er så flinke. Vi er nødt til å øke innsatsen. Det er noe av det aller viktigste vi kan gjøre dersom vi skal henge med i kunnskapsøkonomien, sier Kristin Clemet, viseadministrerende direktør i NHO til avisen.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse