Annonse


Saddams Playstation 2-tabbe

FN-sanksjoner forhindrer Irak i å importere datamaskiner, men spillbokser faller utenfor denne regelen. Fra flere hold meldes det at 4000 Playstation 2 har blitt sendt til Irak.

Hva Saddam vil bruke disse maskinene til er uvisst, men det spekuleres i at planen er å plukke de fra hverandre og bruke delene til å bygge en militær supermaskin.

Kun god på grafikk

Eksperter New Scientist har vært i kontakt med tror PS2 kan være egnet til enkelte grafiske oppgaver, men at de mangler mulighetene som trengs for å kombinere prosesseringskraften i flere tusen maskiner.

– Hvis du var interessert i å gjøre noe slikt som å kjøre gjenkjenningsalgoritmer på video, for eksempel for å peke ut biler, ville de være midt i blinken. Men Playstation 2 har ikke noe høyhastighets nettverk, og det er ingen enkel måte å koble de sammen på. Programvaren er heller ikke egnet for multitasking, sier Jon Crowcroft i Networked Multimedia Research Group ved University College i London.

Annonse
Et bedre valg

I stedet mener Crowcroft at Sega Dreamcast ville vært et bedre valg.

– Dreamcast har allerede muligheter for oppkobling i høy hastighet, og siden de bruker Linux er det gode muligheter for å kjøre mange prosessorer samtidig, sier Crowcroft til New Scientist.

Flere påpeker også at det nok ville vært enklere kjøpe inn løskomponenter fra tredjepartsleverandører, som er så små at de lett vil kunne smugles inn i landet.

Ubekreftet

Det amerikanske forsvaret innrømmer at denne affæren har vært opp til diskusjon, men at det ikke har blitt tatt noe offisielt standpunkt i saken. Det var heller ikke mulig å få bekreftet hvorvidt Playstation-maskinene faktisk var på vei til Irak.

Kan hende er Saddam bare interessert i å spille et par runder med Tekken eller FIFA. I så fall sier det amerikanske forsvaret at det er “helt greit”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse