– GPRS vil mislykkes

Studiet, utført av Aberdeen Group, sier at brukerenes forventninger langt overgår det vi faktisk vil få ut av GPRS (General Packet Radio Services), skriver allNetDevices.com.

Ikke raskt nok?

Delvis skyldes dette at selv om hartigheten på GPRS i teorien er relativ høy, vil den faktisk hastigheten i førsteomgang havne på mellom 14 og 28 Kbit/s, sier rapporten.

– For abonnenter som er vant til fast nettoppkobling med høye hastigheter vil hastigheten på GPRS oppleves som ulidelig, til tross for at man er “alltid på”, heter det i rapporten.

Annonse

Nå må det riktignok tilføyes at det viktigteste med GPRS ikke har vært båndbredden (datahastigheten), men at du alltid er pålogget.

Mobiltelefon-mangel

Rapporten hevder videre at det vil bli mangel på telefoner som støtter teknologien, og GPRS sannsynligvis ikke vil få mer en ti prosent brukerpenetrasjon. Derfor hevder de at det ikke vil ha noen betydelig effekt på den hittil lave bruken av mobilt Internett.

Ny teknologi, som EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution), vil raskt overgå GPRS, hevder Aberdeen Group, med hastigheter opptil 380 kbps.

En ny »WAP-skjebne»?

GPRS vil lide samme skjebne som WAP, som i følge rapporten ble rammet av dårlige tjenester og utilstrekkelig antall terminaler ved lansering. Operatørene har gjort en dårlig jobb, og kunne ifølge Aberdeen Group lært et par ting fra japanske NTT DoCoMo, som har gjort kjempesuksess med den mobile internettjenesten i-mode.

Annonse
Annonse