Annonse


Mageplask for PC

PC-bransjens optimisme ved inngangen til 2000 er snudd til et gedigent mageplask, skriver Dagens Næringsliv. Knappe to uker før året er omme tyder bransjens salgstall på at nordmenn i år kjøper mellom 50.000 og 80.000 færre PCer enn ifjor.

– Vi snakker om en salgssvikt på en milliard kroner i forhold til ifjor, sier generalsekretær Per Morten Hoff i bransjeforeningen IKT Norge.

Tidligere i år spådde generalsekretæren at det samlede PC-salget ville overstige fjorårssalget på 633.000 enheter. Nå er tonen en annen.

– Jeg tror salget havner på 550.000. Det kommer neppe over 600.000, sier han i dag.

Estimatene er basert på internasjonale analyser og jevnlige samtaler med PC-leverandørene. IKT Norge tror årsaken til salgssvikten er at mange kjøpte nye PCer i 1999 på grunn av det omtalte Y2K-problemet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse