Annonse


Gir liv til døde nettsider

– Alle tenker at de må ha et nettsted for å profilere bedriften, men mange glemmer oppdatering, sier Trygve Skanding, veileder i det nye faget. – Det er en kjent sak at vedlikehold av nettpublikasjoner stort sett er svært mangelfull. Dette er dårlig reklame – de ansvarlige ser ikke alltid mulighetene i de nye mediene.

Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen tilbyr »oppdateringsfaget» som deltids nettstudium, blant annet med tanke på å gi økt kompetanse til dem som ønsker å bringe nytt liv til nettsteder og nettpublikasjoner. Erfaringene fra det første semesteret er svært gode.

Faget er delt i fire; nettpublisering , kommunikasjonsarbeid, multimedia og kreativ webdesign. Studentene kommer i første rekke fra arbeidslivet.

– Gode nettsider er like avhengige av entusiasme hos de ansvarlige som eksterne ressurser. Vi forsøker å lære studentene å tenke journalistisk – mange er gode på å designe nettsidene, men langt dårligere på innholdssiden. En viktig del av studiet er opplæring i å skape nyheter og lage liv på Internettsidene, sier Skanding til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse