Annonse


Betal biffen med Bluetooth

Kredittkort er ut – Bluetooth er inn. I alle fall dersom ICA og Ericsson får det som de vil. De to gigantene vil samarbeider nå om å kapre kundene ved å tilby rask og enkel handel ved hjelp av den siste teknologien.

Den nye handels- og betalingstjenesten er allerede prøvd ut i ICAs supermarked i Täby utenfor Stockholm. Butikken er blitt utstyrt med Bluetooth-teknologi i bøtter og spann. En rekke Bluetooth-mottakere er koblet til en felles server som registrerer bestilling og betaling.

Forsøket viser nytten av Bluetooth i bruk med WAP, GSM og Internett-teknologi. Med neste års Ericsson mobiltelefon, R520 , håper matvarekjeden og mobilprodusenten dette vil bli en vanlig måte å handle lørdagskyllingen på.

– Forsøket viser at Bluetooth er en realitet allerede i dag. Mobile Internett-applikasjoner vil hjelpe konsumentene til et bedre og enklere liv, uttaler Jan Ahrenbring i Ericsson Mobile Communications. – Det faktum at hele 2000 ulike bedrifter er representert i Bluetooth Special Interest Group viser at det i fremtiden vil bli brukt Bluetooth-teknologi overalt.

– Forsøket viste klart fordelene ved å bruke mobilteknologi som betalingsmiddel. Vi tror de fleste av våre kunder vil skaffe seg utstyr med Bluetooth, sier Jan Olof Jarnesjö i ICA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse