Annonse


Program stopper nettsensur

Interessegruppen Peacefire gjør sitt slag for ytringsfrihet og innsynsrett for alle. Fra og med denne uken går det å laste ned et lite program som stenge alle de mest kjente sensurprogrammene.

Net Nanny, Cybersitter, Puresight, Cyper Patrol, Surfwatch og Cyper Snoop, vil alle opphøre å virke etter nedlastingen av programmet, lover Peacefire.

Protesterer mot kongressen

Peacefire uttaler selv at de med dette programmet vil protestere mot et forslag som ligger inne i den amerikanske kongressen, som krever at alle føderalt finansierte bibliotek og offentlige skoler skal installere sensurprogram.

Organisasjonen har eksistert siden 1996 og har siden den gang kjempet mot sensur på Internett. I 1998 begynte Peacefire å gi tips for hvordan man kan omgå sensurprogram, men det er først nå at de har samlet alle sine triks i et eneste program.

Annonse
Net Nanny er ikke redde

I første omgang fungerer programmet kun på filter som er installert direkte på PC-en men i følge organisasjonen vil neste versjon også stenge av sensurprogram som installeres på nettverk, skriver ZD Net.

ZD Net har vært i kontakt med de ulike selskapene som produserer sensurprogrammene. De reagerer med å trekke på skuldrene. I følge en talsmann fra Net Nanny stopper ikke Peacefires program Net Nanny 4.0, som er deres siste versjon.

Les mer om sensurstopperen på www.peacefire.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse