Annonse


Bredbånd gir brannmurbehov

Det er for så vidt ikke bredbånd i seg selv som øker behovet for å tenke sikkerhet på hjemme-PCen. Men med bredbånd introduseres også en teknologi som gjør det mulig alltid å være pålogget (always online). Dermed aktualiseres behovet for å beskytte PCen mot uønskede inntrengere.

Datasikkerhetsselskapet Norman ASA lanserte mandag et nytt produkt i familien for datasikkerhet. Norman Personal Firewall 1.0 er beregnet på arbeidsstasjoner på kontoret og for hjemmedatabrukere. Konkurrenten Norton har tilsvarende produkt kalt PersonalFirewall 2000 2.0.

Norman Personal Firewall 1.0 er utviklet for å sikre arbeidsstasjonen enten den er installert i et nettverk i en bedrift eller om den benyttes som hjemmedatamaskin.

Enkel installasjon

– Vi har utviklet et produkt som er teknisk avansert. Det oppfyller alle teknologiske krav som settes til en personlig brannmur. Samtidig er den vanligvis så omfattende og kompliserte konfigurasjonen av produktet gjort svært enkel. Selv en ikke-kyndig person skal kunne installere og bruke programmet uten problemer, sier utviklingsansvarlig Kenneth Walls i NormanASA.

Annonse
“Freshies Assistant” lover å veilede de ikke fullt så datakyndige gjennom oppsettet av regelverk for hvordan brannmuren skal fungere. For de mer avanserte og kyndige brukere kan brannmuren også konfigureres manuelt.

Hva skal du tillate?

Den som er vant til å bruke brannmurer vet det til stadighet popper opp meldinger og spørsmål om du ønsker at brannmuren skal tillate cookies, java Script og lignende.

I de fleste brannmurene kan du velge om programmet skal huske om du ikke tillater dette, eller om det skal tillates bare for denne internettsiden – denne ene gangen.

I tillegg til dette har også Norman Personal Firewall 1.0 et valg som går på om det bare skal gjelde denne ene gangen fra du er logget på – til du første gang logger deg av Internett.

Angrepsfaren øker

Som nevnt tidligere i denne artikkelen så øker faren for hacker-angrep med bredbånd/alltid online-teknologi. Faren øker proporsjonalt med tiden man er koblet opp til Internett.

Gjennom funksjonen for IP-blokkering i Norman Personal Firewall 1.0 vil imidlertid brukeren trygt være tilkoblet Internett uten å frykte hacker-angrep, skal vi tro Normans pressemelding.

Den hindrer inngående og utgående internettrafikk basert på regler for blant annet. hvilke applikasjoner som kan få tilgang på Internett, om du skal få tilgang til å sende og motta e-post, oghvilke web sider du skal ha tilgang til.

Standard funksjonalitet for en personlig brannmur Norman Personal Firewall 1.0 inneholder det man kan forvente av en brannmur, som blant annet cookie manager som gjør at du kan velge om du vil tillate at cookiene henter informasjon om deg og din PC, ad-blocker som gjør at du slipper å se all reklame på de ulike web sidene du besøker og nedlastingen går vesentlig fortere.

Blokkerer Java

Norman Personal Firewall 1.0 har innholds-blokkering, som hindrer at ActiveX og JavaScripts programmer får tilgang til din PC. Her blir det avveiing mellom moroa som enkelte Java-programmer gir rom for eller å velge sikkerheten.

Norman Personal Firewall 1.0 kan kjøres på Windows 95/98/ME eller NT/2000Proffesional.

Prisen er slettes ikke avskrekkende, i alle fall ikke åpningstilbudet. Brannmuren skal frem til nyttår kun koste 295 kroner (eks. moms). Normalpris vil være 795 kroner (eks. moms).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse