Microsoft

Annonse


Microsoft med gevinstvarsel

MicrosoftAksjen stupte i handelen etter børsslutt torsdag.

Microsoft skylder på generelt svakere vekst i verdensøkonomien, og spesielt i USA.

Selskapet jekker ned forventningene til resultatet i inneværende kvartal og neste år. Ledelsen spår salgsinntekter på mellom 6,4 – 6,5 milliarder dollar i selskapets regnskapsmessige andre kvartal. Analytikere ventet en omsetning på 6,8 milliarder dollar.

Gevinstvarslet er det første fra Microsoft siden 1990, og skapte salgsiver blant investorene som handlet utenfor børs torsdag ettermiddag. Microsoft-aksjen sank til 52 dollar, – og vel 6,3 prosent etter børs. Da børsene var åpen sank aksjen 3 prosent.

Annonse
Varselet kommer etter at flere andre store PC-realterte selskap som Compaq, Gateway og Intel har høvlet sine inntekter. Microsofts produkter leveres med 90 prosent av verdens PCer. Derfor var varselet neppe noe sjokk.

– Jeg tror ikke dette er så veldig negativt for aksjen. Hvis du ser på hva som skjer med Intel, Compaq og Dell er det innlysende at Microsoft var neste selskap ut, sier analytiker Christian Koch fra Trusco Capital Management til Bloomberg News.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse