dot.com-penger

Annonse


Fryder seg over dot.com-krise

dot.com-pengerMens nettbedriftene slankes eller slaktes, melder fly- og forsvarsindustrien om kø av høykvalifiserte jobbsøkere. Det er kjærkomment nytt for den tradisjonelle teknologisektoren, som i årevis har slitt med frafall, forgubbing og høy gjennomtrekk av ansatte.

Fortsatt sliter luft- og romfartssektoren med avskalling av yngre talenter. Men trenden er i ferd med å snu.

Dotcom-døden hilses som godt nytt av investorer som følger bransjen. Plutselig fremstår fly- og forsvarsindustrien som en attraktiv lekegrind for de smarteste ungfolene.

– Nå kommer folk tilbake og vi tar i mot dem med åpne armer, sier Phil Cheney, leder for ingeniørteamet i Raytheon, til Reuters.

Annonse
Frykter gubbene

I fjor var 42 prosent av ansatte i USAs aerospace-industri mellom 45 til 64 år, ifølge Aerospace Industries Association. Kun 17 prosent var mellom 25 og 34 år.

– Vi er klar over aldersproblemet i bransjen, sier James Fetig fra missil- og jagerflyprodusenten Lockheed Martin. Etter en bølge med sammenslåinger beholdt bedriftene arbeiderne med lengst fartstid. Det skaper forgubbing.Northrop Grumman, som utvikler kommunikasjon og informasjonsteknologi for overvåkning og kampsystemer, melder om gjennomtrekk opp mot 25 prosent. I enkelte Grumman-divisjoner vil 6 til 12 prosent av ledere og ansatte snart pensjonere seg.

– Vi er i en vanskelig rekrutteringssituasjon, innrømte selskapet nylig under en investorpresentasjon.

Ønsker voksne sjefer

Men de gamle krigerne får nå hjelp av dotcom-døden. Mange skarpe hoder som tiligere var “bundet” til gunstige opsjonsavtaler i e-selskapene, har mistet mye av motivasjonen etter kurskollapsen for IT-selskapene.

I tillegg har mange av dotcom-bedrifter gått konkurs eller kastet ansatte på dør.

– Etter at nettboblen brast, kommer ingeniørene tilbake. De velger bedrifter med mer modne ledere, sier bransjeekspert Tim Long fra konsulentbyrået Litton PRC til Reuters.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse