Annonse


Årets WAP-tjeneste

ITavisen.no mener den fortjener utmerkelsen »Årets WAP-tjeneste 2000», blant annet fordi den er nyttig, samtidig er den er tilpasset WAP som kanal. I tillegg har Hvor.no et stort potensiale for utvikling som lokasjonsbestemt tjeneste under både GPRS og UMTS.

En veiveiser

Hvor.no viser vei – bokstavelig talt; både som WAP-tjeneste og som eksempel hvordan det kan gjøres.

Tjenesten dekker de seks største norske byene. Du kan søke både på firma og adresser. Dessuten gir tjenesten tilgang til nærmeste minibank, taxiholdeplass, kaffebar (!), vinmonopol, bensinstasjon, postkontor og apotek.

Hvor.no er åpen (trenger verken registrering eller passord).For hvert oppslag betaler du kun én krone. Og det er tjenesten verdt mener vi.

Annonse
Hvor.no bruker både tekst og grafikk til å hjelpe deg fram.

Utviklere

Det er norske Pocket IT som har utviklet Hvor.no, som både finnes som web- og som WAP-løsning. Selskapet ble etablert i januar 2000. De har satt mål av seg på å bli ledende på utvikling lokasjonsbestemte tjenester for WAP/mobilt Internett.

Grunnleggerne av Pocket IT er Petter Nyborg og Einar Kløvstad. Fra i høst har de hatt Orkla Media og HSBC Private Equity med på laget, der disse investorgruppene nå eier henholdsvis 22,1 og 14,7 prosent av selskapet.

Oppdatert

27. mars i år lanserte de første versjon av Hvor.no – først på Telenors WAP-portal, senere også på NetComs WAP-portal.

19. september lanserte de en utvidet versjon der du også kan få hjelp til å finne fra til minibank, taxiholdeplass, kaffebar, vinmonopol, bensinstasjon, postkontor og apotek. Denne siste versjonen har hevet nytteverdien atskillige hakk. Pocket IT har også utviklet en betalingsløsning (billing) for tjenesten.

Lokasjon neste

Det er bare en ting man som bruker kan savne; At tjenesten automatisk finner ut av hvor du befinner deg ved hjelp av WAP-telefonen. Først da blir det en ekte lokasjonsbestemt tjeneste. Men det kan neppe Pocket IT lastes for. Mobiloperatørene må legge til rette for posisjonering – enten det er via GSM-triangulering eller GPS.

Men vi gleder oss allerede til neste versjon som sikkert (?) håndterer både posisjonering og GPRS (alltid pålogging).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse