Annonse


Årets IT-person

ITavisen.no mener at adm. direktør Olav Folkestad i Bekk har klart å vise at det går an å tjene penger i den nye økonomien. Det tok e-handle og internettselskapet Bekk bare noe få måneder før de kunne vise til sorte tall på bunnlinja.

Folkestad grunnla Bekk med en filosofi om at de ansatte også skulle være med på eiersiden. Det var ikke nok å gi opsjoner, han ønsket at de ansatte også skulle eie aksjer. Dette har vært med på å skape en inkluderende bedriftsfilosofi , som synes å ha vært mye av forklaringen på Bekks startsuksess.

Verdiskapning

I løpet av 10 – 11 måneder har Folkestad sammen med sine 70 medarbeidere skapt et selskap som nylig ble verdsatt til 120 millioner kroner da det ble kjøpt opp av amerikanske C-bridge.

Bekk har hatt fokus på utvikling av forretningskritiske e-handelløsninger for større virksomheter og dotcom-selskaper, samt at de har utviklet mobile Internett-konsepter.

Annonse
Olav Folkestad har tidligere vært markedsdirektør i Cell Network, som han forlot ved årsskiftet – før han dannet Bekk sammen med Erik Moe-Helgesen (en annen Cell-utbryter).

Lesernes mening

ITavisen.no har fått en rekke innspill fra våre lesere på kåringen av årets IT-person. Her gjengir vi et par av innspillene:

Olav har bevist at det går ann å drive lønnsomme Internettselskaper i Norge, og står for den største nyetableringen gjort innenfor denne bransjen i 2000. BEKK har vist suksess både på kundesiden, økonomisk og på ansattesiden. Olav – en klar kandidat til prisen.
Valget her må utvilsomt være Olav Folkestad.
Bygge opp et selskap helt fra grunnen av
Gå med overskudd etter 5 måneder
Være blant de mest attraktive selskapene som datastudentene virkelig ønsker å jobbe i
Skape et merkenavn på et halvt år

Andre kandidater som ble foreslått:

  • Tormod Hermansen (konsernsjef Telenor)
  • Gisle Hannemyr (Universitetet i Oslo, stipendiat, ex. OsloNett)
  • Idar Vollvik (GSM Senter, grunder)
  • Nadir Nalbant (adm direktør Sense Communication)
  • Kristin Skogen Lund (direktør og ansvarlig redaktør i SOL)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse