Palm V

Annonse


Nytt Palm-OS i beta

Palm VPå PalmSource 2000-konferansen kunne Palm vise frem funksjonene i OS4, som vil bli tilgjengelig neste år, melder PDABuzz.

Blant hovedfunksjonene var støtte for 16-bit farger, trådløs kommunikasjon ved hjelp av Bluetooth-teknologi, tilkoblingsmuligheter for synkroniseringen via USB, og støtte for trådløs telefoni.

Selskapet sa også et par ord om den kommene Palm OS 5, som ville støtte høyere skjermoppløsningen, og være baklengs kompatibel med dagens system. Det ble ikke sagt noe om når OS 5 ville stå ferdig.

Hvorvidt avspilling av MP3-filer og andre avanserte funksjoner endelig vil bli en integrert del av Palms lommeplanlegger, er foreløpig ikke bestemt. CNet skriver at Palm vurderer å ikke bygge slik funksjonalitet inn i operativsystemet, av frykt for at “enkelt-trygt-og-stabilt”-stempelet til Palm skal forsvinne.

Annonse
– Bare 15 prosent av Palm-brukerne ønsker seg en integrert MP3-spiller. Hvorfor tvinge dette på de de andre 85 prosentene?, sier Palms produkt- og strategisjef Michael Mace.

Mace viser til Microsofts Pocket PC plattform, hvor MP3-spiller, nettleser, tekstbehandler og regneark er innebygd i hver eneste enhet.

– Å legge til så mange applikasjoner kan være skadelig for Palms elegante og enkle grensesnitt, sier Mace.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse