Annonse


EG-800 Tøff PDA fra Casio

Den nye Cassiopeiaen er konstruert for industrielt bruk. Den har like vel fått en form og et utseende den ikke behøver å skjemmes over. Den kan brukes sammen med alt ekstrautstyr konstruert for tidligere Cassiopeiaer med CF-slot, og kan bruke batterier som gir ekstra lang levetid.

Skjerm, operativsystem og programvare er identisk med det vi kjener fra Cassiopeia E-125, hvilket betyr mer enn 65.000 farger på en krystallklar skjerm. Prosessoren er en NEC 150 MHz, om maskinen har 32 MB RAM.

Programvaren inkluderer videofremviser og lommeutgaver av Word, Excel og Outlook. I utgangspunktet leveres den uten tredjepartsprogramvaren fra E-125 (wapleser etc.). Meningen er at den i stedet skal selges med programvare tilpasset den enkelte kjøper (organisasjon).

Den nye maskinen er sprut og støtsikker. Det betyr at den skal tåle å falle i gulvet fra en meters høyde, og at den skal kunne skylles under rennende vann dersom den blir skitten.

Annonse
Maskinen vil egne seg særlig godt for service- og vedlikeholdsarbeidere som er avhengig av å kunne gjøre datafangst under vanskelige forhold, og som samtidig har behov for å kunne kommunisere data mot baser eller nettverk (Vegvesenet, NSB, anleggsentreprenører osv).

EG-800 vil sikkert også friste mange privatpersoner, men Morten Grude hos den norske importøren Casinus sier maskinen ikke vil bli hyllevare i forretningene. Maskinene som er kommet til nå er ment for systemutviklere. Disse kan med basis i maskinen skreddersy løsninger for ulike organisasjoner og industrier.

Skulle du insistere på å skaffe deg en slik maskin må du regne med å måtte betale rundt 12.000 kroner. Da får du en helt ren maskin. Batteri (som finnes i tre varianter) og USB eller RS232-docking kommer i tillegg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse