SPILLTEST: Sacrifice

I Sacrifice er det nemlig helt opp til deg. Fem forskjellige guder er alle interesserte i dine tjenester og kvaliteter som trollmann og hærfører: Den jordnære og fredelige James, den rettskafne Persephone, ildguden Pyro, kosmoskongen Stratos, og den blodtørstige Charnel.

Hvem du velger å tjene er opptil deg. Du kan være trofast til en av de, eller du kan påta deg oppdrag litt her og litt der – hvem du til enhver tid tjener har mye å si for hva slags magi du har til din disposisjon, og hvilke bestialske skapninger du kan sende for å mose dine fiender.

Ingen hemninger

Målet i spillet er uansett det samme, nemlig å bruke alle råtne triks og påkalle all slags fandenskap for å ta rotta på motstanderne – du kan likeså godt være en skikkelig drittsekk, for det vil de garantert være mot deg. Faktisk er noen av spillene såpass vanskelige at du virkelig må bruke tid på å prøve deg frem til en vinnende strategi.

Annonse

Selv om du vinner slagene, er det ofte bare så vidt du selv overlever. Heldigvis er en marginal seier alt man trenger, for på den likebefengte slagmarken ligger sjelene til de falne klar for innsamling.

Sanking av sjeler er nemlig en svært viktig del av Sacrifice, og brukes til å skape nye monstre og krigere, men kan også ofres for å øke effektiviteten til enkelte av skapningene dine.

Ikke bare dine egne, men også sjelene til motstanderens undersåtter kan konverteres og hentes inn, og dette er så og si den eneste måten du kan utvide din egen hær på.

Grensesprengende

Sacrifice er et unikt spill. Sanntids strategi, rollespill og beinhard action er herlig sammensatt og satt i en merkelig okkult verden, hvor heldigvis humor også er et viktig element i gudenes maktkamp. Uansett hva man synes om Sacrifice er det vanskelig å være uenig i at dette spillet er noe helt spesielt og nyskapende.

Ikke minst vil flerspiller-mulighetene være kilde til utallige timer med moro. Når du spiller alene er historien velutviklet, utfordrende, og full av valgmuligheter, men ikke noe er vel mer moro enn å prøve vinnende kombinasjoner av magi og over 50 hysteriske beist på dine stakkars venner.

Kaotisk

Sacrifice er gripende godt, og et friskt pust for spillveteraner på jakt etter noe nytt. Men lett å sette seg inn i, for ikke å si lett å mestre, er det absolutt ikke.

Man kan fort bli avskrekket av det tilsynelatende kaotiske miljøet, de gåtefulle kontrollene og de mildt sagt merkelig skapningene som springer rundt og hiver innvoller på hverandre – trikset er å holde tunga rett i munnen, og å ta det et skritt av gangen.

Selv de mest hektiske slag kan håndteres hvis man bare er bevisst på strategi og vet å bruke tastatursnarveiene til sin fordel.

Annonse
Annonse