Annonse


Frykter et digitalt Pearl Harbour

Det var ikke så rent lite svartmaling som gikk med da Richard Clarke, sikkerhetskoordinator for Det Hvite Hus, holdt sitt foredrag under sikkerhetskonferansen SafeNet 2000.

Clarke var ikke snauere enn å sammenligne fremtiden for amerikanske myndigheters datanettverk med japanske flys bombing av havnen i Pearl Harbour, Hawaii, for snart 60 år siden.

USAs nye president må handle rimelig raskt for å demme opp for kriminelle, hackere og utenlandske myndigheter som kartlegger amerikanske nettverk og ser etter svakheter, var sikkerhetsekspertens råd til Gore, evt. Bush.

Allerede krig

I følge ferske tall fra Pentagon, er krigen allerede i full gang. Talsmenn for det amerikanske forsvarsdepartementet sier datamaskinene er under beleiring – i løpet av årets sju første måneder har de vært utsatt for ikke mindre enn 14.000 angrep.

Annonse


De fleste angrepene var harmløse, men et lite antall antas å komme fra hackere som arbeider for fiendtlige nasjoner. Ved enkelte anledninger er store mengder informasjon lastet ned fra Pentagons datamaskiner.

I 1999 oppdaget Pentagon 22.144 forsøk utenfra på å trenge inn i, infisere eller stenge datamaskinene. Omtrent 3 prosent førte til lukking av systemene. I en prosent av tilfellene lastet hackere ned ugradert informasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse