Annonse


– MRAM – ikke så fantastisk?

Med MRAM vil PC’en bruke langt mindre strøm, den vil kunne lagre mer informasjon og bli enormt mye raskere. Dette er det bildet IBM har skapt av den nye minneteknologien, basert på magnetiske ladninger for å lagre data.

Planen er å få ferdig testversjoner av MRAM i løpet av 2003, for å sette den i produksjon i 2004. Brikken lagrer databits i et magnetisk materiale som ligger innkapslet mellom to lag metall. Biter (én og null) lagres ved at polariteten på »sandwichen skiftes.

Kritiske

Men de fremtidige brukerne er svært kritiske til nytteverdien av denne teknologien.

– Hva har MRAM å gjøre med oppstartstid av maskinen, spør programmereren Dick Nerpin på ZDNets TalkBack.
– RAM avgjør ikke om computeren starter raskt – det kommer an på maskinens kapasitet til å starte programmer.

Annonse
Andre hevder at teknologien er spesielt utsatt for elektromagnetiske pulser, og derfor har liten verdi i forhold til optisk teknologi. Dessuten fremheves det at teknologien ikke er ny – Ramtron har allerede med sin FRAM benyttet denne teknologien.

– Og hvordan har de tenkt at denne teknologien skal kunne gjøre en web-server raskere, spør en annen.
– Jeg kan i beste fall se bruksområder innen markeder for laptop, PDA, og digitalkamera.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse