Intel Inside (gul mann)

Annonse


Intel varsler tidoblet hastighet

Intel Inside (gul mann)Det kan bety at program og applikasjoner som i dag bare er ren Science-Fiction blir dagligdags. For eksempel oversettelse i sanntid.

Jo da, det går raskere

For å beskrive hastigheten melder Intel at denne generasjonen prosessorer kan klare 400 millioner beregninger på tiden det tar å blunke, eller to millioner beregninger på den tiden det tar for en kule å bevege seg 2.5 centimeter.

Den nye Intel Pentium 4 har 42 millioner transistorer. I de nye prosessorene er antallet kjørt opp til 400 millioner på samme plass, heter det i en melding fra Intel. Selskapet mener slike prosessorer vil komme på markedet om mellom fem og ti år.

Kuttet ned på størrelsen

Nøkkelen til raskere prosessorer er at størrelsene minskes. Intel har aggressivt miniatyrisert alt i den nye brikken. Mens dagens prosessorer lages med 0.18 microns teknologi, så bruker de nye prosessorene ned i 0.04 micron.

Annonse
I følge Intel har den nye transistorene en høyde på .03 micron, noe som tilsvarer en tykkelse på tre atomer. Det fører til at «en stabel» på 100.000 transistorer får en høyde som tilsvarer en ark papir, heter det i meldingen fra Intel.

Konkurrerer på hastighet

Både IBM og AMD konkurrere om å gjøre teknologien mindre.

– Men for øyeblikket leder Intel i kappløpet når det gjelder å lage raskere og mindre prosessorer, skriver Associated Press.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse