Gates, Bill (smiler)

Annonse


Bill Gates lover økt sikkerhet

Gates, Bill (smiler)– Spørsmål knyttet til personvern og sikkerhet på nettet vil bli stadig mer påtrengende ettersom vi entrer det vi kaller dot-Net-fremtiden, uttalte Microsofts grunnlegger og guru Bill Gates.

Mer enn 200 eksperter er samlet under SafeNet2000 for å diskutere personvern, forbrukernes tillit og datasikkerhet. Spesielt fokuseres det på Microsofts planer om ».Net» – en utvikling som forener alminnelige PC-applikasjoner og Internett-tjenester. Dette reiser alvorlige spørsmål knyttet til bruken og forvaltningen av personlige data.

Delt personvern

– Det betyr kort sagt at informasjon som tidligere ble sett på som kontrollerbar av den enkelte person, nå av bekvemmelighetshensyn må bli gjort tilgjengelig over Internett. Debatten om hvem som har tilgang til dataene vil nå nye høyder, sier Gates til ZDNet.

Gates benyttet anledningen til å vise en demo av Internet Explorer 6, som bruker en personvern-teknologi kalt Platform for Privacy Preferences Project, eller P3P. Brukere av IE6 kan velge mellom fem grader av privatliv.

Søkemotoren vil advare brukeren dersom den aktuelle hjemmesiden ønsker opplysninger utover den valgte graden av beskyttelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse