Annonse


SPILLTEST: Tony Hawk’s Pro Skater 2

Deres ærbødige anmelder var alltid en klossmajor på rullbrett. Barndomstraumer leges, sakte men sikkert, for hvert luftige svev og heftige triks i THPS2.

Tony Hawk’s Pro Scater 2 er eksempel på nok et spill som gjør stor suksess blant Playstation-eiere, og som viser seg å fungere ypperlig også som PC-spill (i likhet med Metal Gear Solid).

Du har valget mellom å spille en av 13 forskjellige verdensberømte topp-skatere , eller du kan lage din egen skater fra bunnen av. Så snart du har bestemt seg for hvilke ferdigheter han er god på, hvordan han ser ut, og hva slags klær han har på seg, er det ut i Guds frie natur for å vise hva du er god for.

Ï store, detaljerte 3D-omgivelser, er det din oppgave å grinde, flippe, hoppe, og trikse på så og si alt du kommer borti. Rekkverk, trapper, vegger, planter, svømmebasseng, ramper – alt lar seg rulle på.

Annonse
Enkelt å trikse

Det tar ikke mange minuttene å bli totalt hekta og oppslukt av THPS2. Så snart man har forstått de grunnleggende bevegelsene (Gamepad anbefales på det sterkeste), kan man fort gjøre enkle triks.

For å virkelige klare de avanserte kombinasjonene og halsbrekkende manøvrene som er nødvendig for å oppnå topp poengsum, kreves det timesvis med trening, streng disiplin, og suveren fingerferdighet og koordinasjonsevne.

Erfaring viktig

For å åpne nye “brett” å spille på, må man først oppnå en viss poengsum, og klare en del oppgaver på de brettene man allerede har åpnet. Heldigvis er det relativt enkelt å klare de grunnleggende kravene, men det kreves stor ekspertise for å få full pott.

Spiller man seg lei på standard-brettene, kan man rett og slett lage nye. THPS2 kommer med et eget redigeringsprogram, hvor man lett kan designe avanserte og ville nye baner. Disse selvlagde arenaene kan man så putre rundt på alene, eller du kan koble opp to maskiner i et lokalt nettverk og utfordre til skateboard-duell.

Atmosfære

Grafikken er detaljert og skarp, og med et brukbart 3D-kort kan spillet kjøres med langt høyere oppløsning enn på Playstation-versjonen.

Et annet høydepunkt er musikken. Den rette, hippe, skate-atmosfæren er liksom ikke helt perfekt uten kul musikk. Her leverer THPS2 over all forventningen, med hardtslående og drivende låter fra Rage Against The Machines, Naughy By Nature, Beastie Boys og Anthrax.

Strek i spillet

Etter utallige timer med THPS2, finner jeg ikke annet å utsette på dette totaloppslukende spillet enn at skateren din en gang iblant opplever en liten grafikk-bug som gjør at en masse streker og polygoner skyter ut fra ham og dekker skjermbildet. Dette skjer ytterst sjelden, og varer i så korte perioder at det som regel ikke skaper sjenanse.

Alt i alt: Tony Hawk’s Pro Skater 2 anbefales på det varmeste, såfremt du ikke synes det høres helt bak mål ut med skateboard-spill (og selv da synes vi du bør gi Tony en sjanse). .

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse