Annonse


Ny lavprismobil fra Ericsson

A2618 skulle være Ericssons spydspiss inn i ungdomsmarkedet. Telefonen fikk utbyttbare deksler, animerte logoer og flere fikse løsninger som skulle ta kampen opp mot Nokias logoer og ringetoner. Dessuten fikk den en SMS-WAP som aldri virket.

Men A2618 ble aldri noen stor slager. Uten de store kampanjene ville telefonen trolig hopet seg opp på lagrene.

WAP virker

Og nå kommer altså A2628. Denne telefonen er støpt i samme form som forgjengeren, men har fått en WAP-funksjon som virker.

Ericsson har vært en av pådriverne i arbeidet med standardisering av WAP, og A2628 har støtte for WAP 1.1. Den mye omtalte SMS-WAP funksjonen er der ennå, men nå har det ikke lenger noen praktisk betydning at den ikke virker i Norge.

Annonse
Kinesisk versjon

Telefonen har også avanserte funksjoner som stemmegjenkjenning og egendefinerte ringeprofiler. For den som måtte føle for det finnes også en versjon A2628sc, som lar deg bruke kinesiske tegn i telefonkatalog og SMS-meldinger.

Tror på økt WAP-salg

Ericssons filosofi er at dette skal være en telefon hvem som helst kan ta seg råd til, og at WAP skal gjøres tilgjengelig for alle. -WAP handler ikke bare om aksjehandel og banktjenester, men om nyheter, shopping, meldinger, spill og mye mer, sier Jan Ahrenbring i Ericsson Marketing Communications.

Produktsjef hos Ericsson, Sindre Torp, sier ha ikke vet hvordan telefonen vil bli priset, men at den trolig vil bli litt dyrere enn A2618 (uten WAP). Telefonen er ventet på markedet like over nyttår.

Ericsson tror det vil bli solgt 20 millioner WAP-telefoner i 2000, og at antallet vil dobles neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse