Annonse


Kan få 20 år for uaktsomt mobildrap

20-åringen blir nå stilt for retten I Prince George’s Country Circuit Court i Upper Marlboro, Maryland. Dette er den første rettsaken i USA som omhandler en bilulykke forårsaket av distraksjon etter bruk av mobiltelefon, skriver TechTV.

Professor John Lee ved University of Iowa er kalt inn som ekspertvitne i rettsaken, og sammenligner bruk av mobiltelefon i bilen med fyllekjøring.

– Jeg mener mobiltelefoner er en trussel for trafikksikkerheten. Å holde en samtale på enn mobiltelefon mens man kjører på motorveien blir for mye for sjåfører å holde orden på. Det blir som å kjøre i beruset tilstand, sier Lee.

Mens vi i Norge har påbud om bruk av handsfree-utstyr i bilen, har ingen stater i USA lovgivning som begrenser sjåførers bruk av mobiltelefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse