Annonse


Robotbaby med kunstig intelligens

Teknologiselskapet iRobot og dukkefabrikanten Hasbro har gått sammen om å lage MY REAL BABY, som visst nok skal være en av de mest avanserte robotene som noen gang er laget for konsumentmarkedet.

I følge produsenten er dette ikke bare et leketøy for barn. For voksne er det en interaktiv baby som har kunstig intelligens og reagerer emosjonelt. For barn er det den mest livaktige dukken de noen gang har hatt.

Kan bli grinete

Dukken er stappet full av sensorer, motorer og datateknologi, og skal være utstyrt med en svært avansert kunstig intelligens. Det er dette som gjør at dukken er i stand til å ha et eget følelsesliv, med komplett bevegelighet, realistiske ansiktsuttrykk og stemme. Er du snill med ungen smiler og pludrer den, men er du ikke grei…

Ansiktsuttrykk

Under den elastiske »huden» i ansiktet er det bygget opp en kopi av menneskets naturlige musklatur. Dermed er dukke i stand til å sette opp hundrevis av ulike ansiktsuttrykk, samtidig som hun kan utføre millioner av ulike lyd- og talekombinasjoner.

Annonse


Raper

Dukkens nervesystem består av et nett med sensorer under huden. I tillegg reagerer dukken på endringer i lys, lyder og en rekke andre faktorer. Hun vet også om hun får en klem, blir gynget, matet, lagt i rapestilling, dyttet osv. Dukken registrerer ikke bare enkelthendelser, men analyserer også lengre sekvenser.

Det er Rod Brooks ved MITs laboratorium for kunstig intelligens som har utviklet operativsystemet for dukkens reaksjonsmønster.

Om dukken virkelig holder det produsentene lover gjenstår å se. Men gjør den det, må den være et funn for alle som ønsker seg en unge, men som ikke orker tanken på gulpekluter, bleieskift og nattevåking. Og skulle dukken vise seg å være en trassig krabat er det jo bare å vippe ut batteriene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse