Annonse


IT erstatter torsk

På Island er mobiltettheten nesten høyest i verden. 75 prosent av befolkningen bruker også nettet.

Islandske teknologibedrifter går godt og kjøper opp rivaler i resten av verden. Neste år børsnoteres det statseide teleselskapet Simin. Islendingene tror det skaper enda sterkere vekst på den teknologiglade øya.

Simin er ledende på utvikling av tjenester til Islands mobil- og nettbrukere. I løpet av 2001 skal staten selge seg ut opp til 60 prosent. Det skal hjelpe selskapet videre med suksessoppskriftene.

Islands andre teknologivinner er proteseselskapet Össur. Selskapet er på kort tid blitt verdens nest største selskap innen produksjon av proteser. Nå planlegger selskapet en børsintroduksjon i Stockholm for å etablere seg på det skandinaviske markedet.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse