Annonse


Slik virker Siemens SL 45

SL45 settes i produksjon i uke 50. ITavisen.no har smugkikket på telefonen som kan bli den rene landeplagen når den slippes på nyåret.

Siemens vil kapre nye markedsandeler i Norge, og nøyer seg ikke med å legge Motorola og Ericsson bak seg. Nokias forsprang skal kuttes inn, og våpenet er kule telefoner til fornuftig pris.

God lyd

Et eksempel på dette er SL45. Telefonen har en innbygget MP3-spiller med en lydkvalitet som drar skjorta av det meste av rene MP3-spillere. I tillegg dreier det seg om en fullverdig profftelefon med et utrolig lekkert design.

Siemens SL45 er faktisk mindre enn telefonene S-,M- og C35. Volumet er oppgitt til 69 ccm, og dermed er SL45 mindre enn Ericssons knøttlille T-28 og Nokia 8810. Etter å ha sett telefonen må jeg innrømme at jeg gjerne skulle kontrollmålt denne påstanden.

Annonse
Kompakt

Uansett dreier det seg om en liten og kompakt telefon, og når en tar med at den i tillegg til MP3 har IR-port, innbygget modem og WAP 1.1 er det ikke til å skyve under en stol at vi er imponert.
Telefonen har støtte for faks klasse 2, syv linjer display og bedre kontrast enn vi har sett på modellene i 35-serien.

Fem timers tale

SL45 kan stemmestyres, ikke bare for anrop, men også for andre funksjoner i menyen. Den har vibrasjonsvarsling, T9 og en helt ny 4-veis navigasjonstast. Fronten er galvanisert, og lyset i displayet er ravfarget. Det medfølgende håndfrisettet brukes som fjernstyring for talekommandoer og diktafon. Brukt som diktafon kan du faktisk lagre inntil 5 timer tale på telefonen.

Rask overføring

SL45 har også kalenderfunksjoner som lar seg synkronisere med Outlook, en prosess som er kjapt unnagjort. Telefonen kommer med USB-tilkoblet synkroniseringsstasjon (holder med lader), og i tillegg til å oppdatere kalender, adresser og avtalebok kan du også bruke synkstasjonen til å dra filer mellom utforskeren i Windows og minnekortet i telefonen. Det sikrer rask overføring av MP3-filer eller andre filer du måtte ønske å lagre på minnekortet.

I tillegg lar vi oss begeistre over Siemens prisfilosofi – uten subsidier vil telefonen koste rundt 4.900 kroner.

Etter en så vidt rosende omtale kan det være på sin plass å trekke frem at telefonen faktisk har lavere batterikapasitet enn sine forgjengere. Denne er oppgitt til inntil 4 timer tale, og 60 til 170 timer standby. Dessuten har telefonen utvendig antenne. Denne er imidlertid så diskret at vi vurderer å la nåde gå for rett – utvendig antenne gir tross alt bedre radiofølsomhet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse