Seiglivet kjedebrev plager Ericsson

Senest i dag mottok jeg et brev der det heter at Ericsson vil gi meg en mobiltelefon. Alt jeg behøver å gjøre er å kopiere meldingen og sende den videre til 8 mottakere. Gjør jeg dette vil Ericsson i løpet av et par ukers tid sende meg en T-18 mobiltelefon (produseres ikke lengre).

Sender jeg brevet til 20 mottakere »vinner» jeg den splitter nye R320.

Bare sprøyt

Brevet dukket første gang opp i slutten av mars, og skapte en storm av henvendelser til Ericsson. Kort etter gikk selskapet ut og tilbakeviste brevet som rent sprøyt. Like vel har det fortsatt å florere på Internett. Et lignende brev med løfter om gratis telefoner fra Nokia har også vært hyppig gjest i innboksen min.

Annonse

For godt til å være sant

Ericsson har forsøkt å spore opp hvor brevet kommer fra, men har foreløpig ikke lyktes. Den eneste måten et slikt kjedebrev kan stoppes på er ved at folk forstår at et slikt tilbud faktisk er for godt til å være sant. Det er neppe siste gang vi mottar denne typen e-post.

Annonse
Annonse