Annonse


Lynrask harddisk på sekunder

For å kunne lagre video i DV-kvalitet er du avhengig av en viss skrivehastighet på harddisken din. Er denne på mindre enn 4000 kBps vil du få feilmelding på skjermen når du starter innsamlingen (capture).

Det finnes flere måter å løse problemet på. Du kan kjøpe raskere disk, sette inn kontrollkort som styrer skrivingen, eller du kan koble til en ekstern enhet via Firewire inngangen på PC-en (der du kobler DV-kameraet). Vi har forsøkt den siste løsningen, og kan bare konstatere at enklere får du det ikke!

Brannboksen

Boksen vi koblet til var av typen Procomp FireBox 401. I boksen, som egentlig fungerer som en ekstra brønn til ulike typer harddisker og DVD/CD ROM-enheter, plasserte vi en 45 GB IBM ATA 100 harddisk. Så koblet vi boksen til strømnettet og plugget firewirekabelen til videokortet.

Deretter var det bare å slå på strømbryteren. Sekunder senere dukket harddisken opp som disk G: i utforskeren. Etter å ha satt videoredigeringen til å lagre på G: var det bare å sette i gang. Skriverhastigheten, som før var målt til 3.840 kBps var nå økt til over 10.000 kBps. Maks hastighet med denne løsningen er 400 MBps. Med andre ord er hastighet ikke lenger noe problem.

Annonse
Kjapt og greit

For en som ikke er glad i å skru opp PC’en for å putte inn ekstra disker er dette en rask, enkel og ikke minst rimelig måte å utvide PC’ens ytelse på. Dessuten kan du når som helst ta hele disken under armen og bære den med deg til en annen PC (eller MAC). Disken kan også brukes for sikkerhetskopiering av større mengder data.

En Firebox koster om lag 1.000 til 1.500 kroner. Hvor mye du betaler for harddisken avhenger av størrelse og type. Men selv med rimelige disker oppnår du høy hastighet i Fireboxen, så utgiftene til denne kan raskt være spart inn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse