Annonse


Dell gir Linux til massene

I mange år var Dell en av Microsofts sterkeste allierte, men nå har selskapet også omfavnet Linux, og pekt det ut som en av deres tre strategiske operativsystem, i tillegg til Windows og Novell Software.

– En distribusjonspartner er vår nøkkel til å nå et bredere publikum med Nautilis og andre Eazel- tjenester, uttaler Bria Croll, visepresident i Eazel, til Cnet.com.

Nautilus forhåndsinstalleres

Dell selger allerede nå Linux desktopper, bærbare og servere. På en rekke av disse maskinen er nå Eazel sin programvare forhåndsinstallert.

Annonse
I en lengre periode har Eazel utviklet programvare for filhåndtering, som er ment å bidra til større brukervennlighet for ulike Linux operativsystem. Det eksisterer allerede noe programvare for filhåndtering i Linux, men med Nautilus får man også muligheten til å se innholdet av datafiler.

Konkurrerer med Red Hat

I et lengre perspektiv, håper Eazel at Nautilus skal bl et standard brukergrensesnitt for Linux. I følge Croll er Eazel også i samtale med andre PC-leverandører.

Filhåndteringsprogrammet er bygget på brukergrensesnittet GNOME. Nettjenestene til Eazel konkurrerer blant annet med en lignende versjon fra Red Hat.

Les mer om Eazel: www.eazel.com/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse