Hauge, Øyvind

Annonse


UMTS-start i øst og vest

Hauge, ØyvindEnitel og Sonera legger opp til det de mener er en rask etablering av et 3G-nett – og de har en sterk distriktsprofil. I en pressemelding opplyse de at nettutbyggingen vil starte så raskt som mulig, med byggestart i vest (Ørsta/Volda) og i Stor-Oslo (øst).Klar om et årEnitel og Sonera eier 50 prosent hver av Broadband Mobile. Demener de skal klare å levere UMTS til norske kunder innen ett år .

Og kanskje mer optimistisk (?) – de tror nettverket skal være lønnsomt innen fire år.

– Nå gleder vi oss over at vi kan vi starte arbeidet med UMTS for fullt. UMTS-nettet skal være i bruk for våre kunder om ett år, sier administrerende direktør i Enitel, Øyvind Hauge i en pressemelding.

Dekke 80 prosent

– I løpet av fire år vil 80 prosent av Norges befolkning ha UMTS-dekning gjennom Broadband Mobiles nett. Vi vil bidra til bredde og kvalitet i tjenestetilbudet og til en gunstig prisutvikling i det norske markedet, sier Øyvind Hauge

Annonse
Med på laget har han Sonera, som er et av verdens fremste mobilkommunikasjonsselskaper med mer enn 10 millioner mobilkunder i 10 land. Selskapet er ledende i utviklingen av nye mobile tjenester, og blir betraktet som en av de mest innovative mobiloperatørene i verden.

Braodbands plan

Broadband Mobiles plan inkluderer følgende:

  • 106 geografisk spesifiserte byer og tettsteder, inkludert de 12 obligatoriske, dekkes gjennom 1.117 basestasjoner, samt 100 basestasjoner med mikroceller.
  • Ut fra Enitels distrikts-forankring, forplikter Broadband Mobile seg til å sette opp inntil 200 basestasjoner der ingen andre operatører vil ha dekning.
  • Selskapet forplikter seg også til å bygge ytterligere 615 basestasjoner som vil bli plassert ut fra markedets behov.

Totalt forplikter Broadband Mobile seg til å bygge 2.032 basestasjoner innen fire år fra lisenstildelingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse