Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vant sex-krig

Etter to års kamp for domenet sex, så fikk Gary Kremen fra San Francisco dommeren med seg: Domenet sex.com var stjålet.

xxx
Kremen registrerte i sin tid domenet sex.com med Network Solutions.

Men han lot domenet hvile. I mellomtiden fikk registratorene et brev fra Stephen Cohen, som hevdet at han hadde kjøpt domenenavnet for tusen dollar, og at det nå tilhørte ham.

Raske penger

Cohen var rask til å snu sex.com om til å bli en lønnsom portal. Nyhetsbyrået Associated Press mener det er snakk om inntekter i multimillionklassen. Dommeren i saken var enig i at portalen var lukrativ, Cohen blir nå bedt om å stille 25 millioner dollar – vel 234 millioner norske kroner – som sikkerhet for mulige krav på å få dekket skade på grunn av misbruket.

Dømt for svindel

Cohen mener stadig at tilbudet hans på å kjøpe domenet hans ble godtatt. Men retten mente at han selv hadde skrevet flere av brevene som ble lagt fram som bevis for rettighetene til domenet. Det hjalp heller ikke Cohen at han har flere års fengsel for banksvindel bak seg.

Dommeren har nå beordret Network Solutions til å overføre rettighetene til sex.com til den opprinnelige eieren.

37-år gamle Kremen sier til Associated Press at han nå trenger litt tid på seg for å tenke over hva han skal gjøre med domenet. Det er trolig få andre som tviler på hva som vil bli innholdet på sidene.