Annonse


Plastikkprosessor neste sommer

Forskere ved Cambridge University utvikler en billig mikroprosessor teknologi ved å benytte plastikk. Mange har troen på at dette kan revolusjonere prosessorindustrien, skriver ZDNet.

Selskapet bak heter Plastic Logic, og de håper på å demonstrere kommersielle prototyper allerede neste sommer.

Bruker blekkskriverteknologi

Et av problemene med å konstruere en prosessor av plast, har vært å finne ut hvordan transistorene skal festes på platen. De britiske forskerne har utviklet en teknikk lik den man finner på blekkskrivere: plasten sprutes fast på platen på samme måte som blekk sprutes på papiret.

I følge Hermann Hauser, talsperson i Platic Logic, er prisen den aller største fordelen med plastikkprosessorene. Silisiumprosessorene må gjennom en svært komplisert produksjonsprosess.

Annonse
Hundredel av kostnadene

Utviklingskostnadene for en plastprosessor er rundt en hundredel av kostnadene til en vanlig silisiumprosessor.

Hauser tror likevel ikke at plastprosessorene vil kunne true de tradisjonelle prosessorene, ettersom plastkomponentene ikke har tilsvarende ytelse. Men en rekke applikasjoner vil kunne dra god nytte av tekologien.

Teknologien er basert på arbeidene til professorene Richard Friend og Henning Siringhaus ved Cavendish laboratoriet, som ligger under Cambridge University.

Naturlige bruksområder vil våre flatskjermer og små terminaler. Billige plastikktransistorer vil åpne for større TFT (Thin Film Transistor) flatskjermer, som bruker en transistor per piksel, da disse vil bli billige å produsere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse