Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hackere belønnet med $10.000

Secure Digital Music Initiative (SDMI) gir $10.000 i premie til to hackere som klarte å knekke beskyttelsen på en av de fem teknologiene som vurderes for fremtidens digitale musikkdistribusjon.

De siste månedene har konkurransen HackSDMI blitt avholdt av SDMI, hvor målet var å fjerne beskyttelsen på forskjellige teknologier som er vurdert brukt for distribusjon av musikk over Internett.

Av 447 innsendte hack, var kun to hackere i stand til å knekke en av teknologiene på en tilfredsstillende måte, mente SDMI. Disse to vil motta $5.000 hver for sin innsats, melder Reuters.

Frykter pirater

SDMI er et bransjesamarbeid som ble dannet for å utvikle en standard for sikker digital musikkdistribusjon. Blant medlemmene er plateselskapene Universal Music, BMG, Sony Music, Warner Music Group og EMI Music.

Kommersielle muligheter

Fem teknologier er nå under vurdering av SDMI.Selv om en av dem nå har vist seg å være åpen for hacking vil selskapet som utviklet teknologien få mulighetene til å forbedre sikkerheten sin, og er fremdeles en mulig kandidat.

Flere grupper hackere, blant annet forskere fra universitetene Princeton og Rice, hevder å ha knekket flere av teknologiene, men valgte å ikke sende inn sine resultater i de avsluttene rundene i HackSDMI.

Ifølge Reuters hevder disse forskerne at konkurransen ikke var rettferdig, fordi SDMI ga tilgang til mye mindre informasjon enn det som normalt ville være tilgjengelig for ekte hackere.